Трудно ПП-ДБ ще съберат подкрепа и ако се състави правителство, то

...
Трудно ПП-ДБ ще съберат подкрепа и ако се състави правителство, то
Коментари Харесай

Янев: Когато говорим за управлението на държавата, са нужни морал и доверие

" Трудно ПП-ДБ ще съберат поддръжка и ако се сформира държавно управление, то ще работи доста мъчно. Когато приказваме за ръководството на страната, са нужни морал и доверие. Трусовете и свадите демонстрират ерозия на доверие в политическата класа... Какъв тип структура на държавно управление е допустима, това е мъчно да се каже ". 

Това сподели пред БНР, водач на " ", някогашен длъжностен министър председател и някогашен министър на защитата. 

И добави, че  при липса на хрумвания, визия и причини какво тъкмо искаш да направиш, започваш да търсиш тайни теории . " Като че ли като общество сме изгубени без цел и посока ... Когато две от управляващите не работят обикновено, да разклатиш и третата власт, и то в обстановка на перманентна рецесия, правиш рецесията още по-дълбока. И  в случай че разградим страната до нейните основи, по какъв начин ще я съграждаме по-късно още веднъж ". 

В предаването " 12+3 " Янев добави, че заради настоящата обстановка е редно да бъде призован Консултативният съвет за национална сигурност и да се чуе гласът на службите - дали е имало непознато вмешателство в българската политика. И в случай че има такива данни, прокуратурата да се самосезира. 

Според него разговорът за експертен кабинет важи досега, в който този кабинет е преди клетвата в Народното събрание: 

" В момента, в който министрите се закълнат, те престават да бъдат специалисти и стават политически назначения. Разговорът е завоалиране на неспособността или нежеланието да се носи политическа отговорност ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР